Buiten koken
U zoekt te onthaasten, te ontstressen en écht buiten te leven?
Dan is buiten koken, outdoor cooking, de unieke remedie waar u zeker verslaafd aan zal worden. Zomer en winter.
Subcategorieën
-
ENO Plancha
“A la plancha”: De gezonde en makkelijke versie van outdoor cooking.
- Het concept van de Plancha is de nieuwe trend van buiten koken. Met de plancha’s van de Franse fabrikant ENO vindt u zeker de weg naar de pure smaken van een gezonde voeding. Gemakkelijk, snel, veilig en een pure smaak met veel gezondheidsvoordelen.
- Het grote voordeel van de geëmailleerde plancha's van ENO is de gezonde kookstijl: al uw bereidingen worden rechtstreeks gegrild op de emailleplaat zonder contact te hebben met vlammen.
- Elk model kan tevens voorzien worden van een verrijdbare en functionele trolley zodat u beslist waar u uw gezonde maaltijd bereidt.
Modellen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:
- GAS: formaat 45 (1 brander) - 60 (2 branders) - 75 (3 branders)
- Elektriciteit: formaat 45 (1 brander) - 60 (2 branders)In onze showroom te Lochristi en Maldegem ontdekt u in onze kookcorner alle Plancha modellen, trolleys en de vele bijhorende accessoires.
Wil je graag genieten van een demo met showcooking, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
-
Fontana Forni Pizzaoven
- Met de Italiaanse Fontana Forni pizzaovens kan je zelf je eigen knapperige pizza’s bakken. Naast een pizza oven, is het ook een perfecte oven die kan dienen voor o.a. het braden van vlees, garen van groenten en bakken van brood. Buiten koken wordt puur genieten en La bella Italia was nog nooit zo dichtbij!
- Deze moderne, houtgestookte inox-ovens met vuurvaste stenen kan je snel op temperatuur brengen om vervolgens op amper 2 minuten een knapperige, overheerlijke pizza op je bord te toveren. Met een minimum aan hout bereikt de pizzaoven in amper 15 minuten een warmte van 400 à 450°C.
- Het assortiment van houtgestookte Fontana Forni oven bestaat uit diverse modellen op vlak van:
- bakruimte: 60x60 = 2 pizza’s, 60x80 = 4 pizza’s, 80x80 = 6 pizza’s- design: rood of antraciet- functionaliteit: pizzaoven en BBQ gecombineerd, met of zonder verrijdbare trolley- gebruik: houtgestookt, gas, of hybride- Fontana is een Italiaans metaalverwerkend bedrijf dat 70 jaar bestaat en reeds 45 jaar pizzaovens bouwt in inox.
- Ontdek en bestel onmiddellijk uw pizzaoven van Fontana Forni in een van onze showrooms of op onze webshop.
Aandachtspunten bij de aanschaf van een pizzaoven:
Hierbij geven wij u een aantal niet onbelangrijke aspecten mee wanneer u eraan denkt u zelf het plezier te gunnen van uw eigen pizza’s te bakken, brood bakken of te barbecueën en te grillen met de warmte van de vuurvaste steen.
- Let er op dat de schouw is voorzien van een regelbare klep;
- Controleer of de oven binnenin is voorzien van een extra dikke stevige beschermingsplaat op de zijde waar het vuur gestookt wordt. Deze zware plaat beschermt de inox-kamer immers tegen de uitermate hoge temperaturen aan die zijde. Het totaalgewicht van de oven is veelal een eerste indicator dat deze plaat ontbreekt in de oven die u evalueert;
- Verifieer dat de oven uitgerust is met 3cm dikke refractaire stenen. En dat u deze kan nageleverd krijgen mocht er zich ooit een breuk aan 1 van de stenen voordoen;
- De oven moet rondom rond beschikken over een dikke isolatie met glasvezel-isolatiewol. Zelfs al is het dan ruim 400° in de oven, een kind (of uzelf) kan zich niet verbranden door de oven aan de buitenkant aan te raken;
- Controleer of er een deur(tje) bijgeleverd wordt met rubberen handvat én met voorziening voor zuurstoftoevoer. Is een pook deel uitmakend van de standaard-uitrusting? En is er een stevig en dik inox accessoire aanwezig in de oven om daar het hout achter te leggen? Voorziet dit accessoire ook in perforaties voor zuurstoftoevoer?
Een aantal van deze aandachtspunten zijn belangrijk voor wat betreft het resulteren in een minimaal houtverbruik = het maximaal constant behouden van de temperatuur in de oven. Zodat u na het pizza bakken ook vlot kunt overschakelen naar het meermaals bakken van brood zonder hout toe te voegen.